Iedereen is welkom

Elke vraag om zorg of hulp beantwoorden we positief. Het maakt niet uit of deze simpel of ingewikkeld is. We vinden dat iedereen zonder uitzondering recht heeft op voor hem of haar passende zorg en ondersteuning. Wij sturen niemand van het kastje naar de muur.

Van alle leefgebieden thuis

Op welk leefgebied de zorg- of hulpvragen ook van toepassing zijn, wij pakken ze samen met de cliënt en het netwerk op. Of dat nu op het gebied van school, geld, relaties, werk of een combinatie daarvan is, maakt niet uit. We bespreken met elkaar aan welke doelen we gaan werken. Hierbij betrekken we ook zoveel mogelijk mensen uit de naaste omgeving.

Vaste begeleiders

Duidelijkheid en stabiliteit: Daarbij zijn onze cliënten het meest gebaat. Daarom werkt CURA XL zoveel mogelijk met vaste begeleiders. Tijdens de intake kijken we wie het beste bij de cliënt en de hulpvraag past. De begeleider heeft minimaal één keer per week face tot face contact.

Altijd in de buurt

De begeleiders en coaches van CURA XL zijn onderdeel van regionale teams. Deze kennen niet alleen de leefomgeving van de cliënten goed, maar weten ook wat er in zijn of haar leefgebied speelt. De begeleiders zijn dus altijd in de buurt en in een geval van spoed kunnen begeleiders snel reageren.

Kleinschalig aan de slag

CURA XL hanteert altijd de menselijke maat: Daarom werken wij bewust met kleine en lokale teams. We vinden het belangrijk dat de cliënt precies weet met wie hij of zij te maken heeft. Mensen zijn bij ons geen nummer. Om deze reden zijn ook onze woonvormen kleinschalig opgezet. De cliënt staat hier centraal en heeft alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen en te werken aan zijn of haar zelfstandigheid.

Multidisciplinair teams

De multidisciplinaire teams van CURA XL zijn onderdeel van de integrale zorgaanpak en “De wat werkt methode”. Binnen de teams zijn er allerlei verschillende disciplines vertegenwoordigd. Denk hierbij aan medewerkers die veel verstand hebben van psychiatrische problemen, een verstandelijke beperking, verslavingen en moeilijkheden op het gebied van huisvesting. Doordat we de kennis van alle leefgebieden in huis hebben, sluit onze ondersteuning altijd aan bij de wensen van de cliënt.

Samen sterk

Geen hulpvraag is hetzelfde, en om de cliënt zo goed mogelijk te ondersteunen werkt CURA XL samen met andere partijen uit het werkveld. Als we de cliënt niet direct kunnen helpen, schakelen we ons netwerk in. Door met andere lokale partijen samen te werken, komen we toch direct tot een (mogelijke) oplossing voor de cliënt.

Zorg voor en door de regio

CURA XL hanteert een lokale aanpak met landelijke ambities. Door te werken met lokaal talent maken wij optimaal gebruik van het natuurlijk aanwezige netwerk en het lokaal potentieel. Op deze manier kunnen mantelzorgers en netwerkpartners gemakkelijk samenwerken met onze medewerkers. Zo zorgen we voor passende zorg voor de cliënt, binnen de regio èn achter de voordeur.

CURA XL is actief in de regio’s Drenthe, Groningen, Overijssel, Noord-Gelderland, Flevoland en Amsterdam.

Wonen bij CURA XL: diversiteit in kleinschaligheid

CURA XL heeft een divers aanbod aan kleinschalige wooninitiatieven. We hebben voor iedere cliënt in elke fase binnen het begeleid wonen een passende woonvorm. Zo zijn er eenheden met gedeeld sanitair, gezamenlijke keuken en groepsruimte. Voor cliënten die iets zelfstandiger kunnen wonen, hebben we zelfstandige satellietwoningen. Doordat onze wooninitiatieven kleinschalig zijn, kunnen we alle cliënten de aandacht geven die ze nodig hebben.

Stel je vraag
De gegevens verstuurd via dit formulier worden gestuurd naar een van onze medewerkers.
Er worden geen gegevens op deze server bewaard of gedeeld met derde partijen.