CURA XL is een gecertificeerde zorg- en dienstverlener en is specialist in het bieden van zorg op alle leefgebieden middels een integrale aanpak voor jongeren en (jong)volwassenen met een complexe meervoudige problematiek. Het bedrijf is begin 2010 opgericht door Tobias Eijgelshoven en Jan Gossen. Beiden professionals met liefde voor het vak en met een jarenlange ervaring op het gebied van de zorg- en dienstverlening.

Het ontstaan van CURA XL

In 2009 waren Tobias en Jan werkzaam bij een landelijke zorg- en dienstverlener. Tot hun grote spijt zagen ze dat de effectieve integrale zorgaanpak die ze daar ontwikkeld hadden steeds verder versnipperd raakte en dat daarmee veel kracht en effectiviteit in het werkveld verloren ging. Er kwam alsmaar meer onduidelijkheid en rompslomp bij en er was steeds minder tijd om goede zorg aan de cliënten te bieden. Ook was er geen plaats meer voor nieuwe ideeën, en beide mannen merkten dat ze hun hart er niet meer in kwijt konden. Ze konden zich niet meer vereenzelvigen met de werkwijze binnen de organisatie en hun wens was om de zorg- en dienstverlening weer praktisch, persoonlijk, laagdrempelig en lokaal te maken: Deze wens leidde tot de oprichting van CURA XL.

Na de oprichting volgden al snel een aantal oud-collega’s waar Tobias en Jan altijd erg prettig mee hebben samengewerkt. Hierdoor ontstond al spoedig een hecht team dat met frisse energie aan het werk ging. Het eerste onderkomen van het kersverse bedrijf werd in Groningen aan de Bieslookstraat gevonden. Eind 2010 bestond het team al uit 14 werknemers en na 1,5 jaar waren ze al uit hun jasje gegroeid. Een nieuwe locatie werd gevonden aan de Zeewinde te Groningen. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds het regiokantoor Groningen. In 2012 kwam een andere oud-collega van Tobias en Jan het team versterken, namelijk Martijn Fluiter, inmiddels inhoudelijk directeur. Hij kon en kan zich goed in de frisse aanpak van het bedrijf vinden en zorgde dat er een nog betere balans tussen de uitvoer, bedrijfsvoering en inhoud ontstond.

Daarna ging het snel: Mond tot mondreclame van tevreden cliënten en zorgverleners, diverse aanbestedingen en zelfs een heuse radioreclame in Noord-Nederland zorgden daarvoor. In de loop van 2012 kwam er een dagbestedingslocatie in Groningen bij, werden er een aantal kleine partijen overgenomen, en eind 2015 werd er een grote beschermd wonen tak aan CURA XL toegevoegd. Hiermee kwam een lang gekoesterde wens uit: Het bieden van zowel ambulante begeleiding, dagbesteding en beschermd wonen in de gehele Noordelijke regio.
Door de groei van CURA XL werd het bedrijfsbureau eind 2016 van Groningen naar een eigen locatie in Assen verhuisd. Deze nieuwe locatie biedt meer mogelijkheden en is beter bereikbaar voor alle verschillende teams uit het land door de gunstige ligging in de buurt van het station.

Actueel

Op dit moment werken ruim 180 enthousiaste mannen en vrouwen bij CURA XL, verdeeld over diverse locaties in Groningen, Drenthe, Groot-Amsterdam en Zaanstreek-Waterland. Ondanks de groei zijn de waarden die in 2010 tot de oprichting van het bedrijf hebben geleid nog steeds maatgevend: CURA XL is laagdrempelig, transparant, praktisch, persoonlijk en lokaal. De menselijke maat is in de organisatie heel zichtbaar en dat blijkt ook wel uit de tevredenheid van de werknemers. Veel mensen van het eerste uur werken nog steeds bij het bedrijf.

Toekomstvisie

Voor de toekomst heeft CURA XL de ambitie om haar bestaande kernen te versterken. Te weten Groningen, Assen, Zwolle, en Amsterdam. Een lokale aanpak met landelijke ambities. Passende zorg, binnen de regio en achter de voordeur. De ambulante begeleiding, het beschermd wonen en de dagbesteding wil men in de kernen goed vertegenwoordigd hebben.

Stel je vraag
De gegevens verstuurd via dit formulier worden gestuurd naar een van onze medewerkers.
Er worden geen gegevens op deze server bewaard of gedeeld met derde partijen.