CURA XL is een landelijke zorg- en dienstverlener met een lokale aanpak. Wij bieden zorg en ondersteuning aan mensen met complexe, meervoudige problematiek. Deze kenmerkt zich vaak door een dubbele diagnose met bijvoorbeeld psychiatrische problematiek en een licht verstandelijke beperking. Ook is er meestal sprake van gedrags- en/of verslavingsproblemen. Wij hebben geen contra-indicaties en werken zoveel mogelijk zonder wachtlijsten. Onze zorg kenmerkt zich door een laagdrempelige en persoonlijke aanpak.

Wij begeleiden jongeren en (jong)volwassenen met complexe meervoudige problematiek binnen de disciplines Ambulant en Begeleid Wonen. In de regio Noord werken we op dit moment met een negental begeleid wonen locaties (in Assen, Nooitgedacht, Veendam en Groningen), waar gemiddeld tussen de 10 en 15 cliënten wonen.

De afgelopen jaren zijn wij sterk gegroeid en we groeien nog steeds. Om onze doelstellingen waar te maken zijn wij op zoek naar ambitieuze en hardwerkende collega’s die warm lopen voor een complexe doelgroep. Passende zorg, binnen de regio en achter de voordeur is hierbij zeer belangrijk. Dit doen we door te werken met lokaal talent zodat we optimaal gebruik kunnen maken van het natuurlijk aanwezige netwerk.

Wij zoeken regelmatig nieuwe collega’s voor de volgende functies:

 • Woonbegeleider (vast of in de flexpool)
 • Ambulant Hulpverlener

Voel jij je verantwoordelijk voor?

 • de hulpvraag, behoefte en mogelijkheden van de cliënt en het mede vertalen daarvan in een behandelplan
 • het bevorderen van een goede leefsituatie
 • het informeren van de cliënt, bijvoorbeeld over de werkwijze van de hulpverlening, regelingen en voorzieningen
 • het geven van inzicht in het eigen gedrag van de cliënt en diens leefomgeving
 • het stimuleren en motiveren van de cliënt
 • het verzorgen van een goede rapportage

Breng jij het volgende mee om onze cliënten en organisatie verder te brengen?

 • minimaal MBO werk- en denkniveau 4 en een zorg gerelateerde diploma (vereiste)
 • relevante ervaring (pré) met onze doelgroep
 • basiskennis van de sociale systemen, maatschappelijke ontwikkelingen en de specifieke problematiek van de cliënt voor zover van belang voor de begeleiding en ondersteuning van onze cliënten
 • sociale vaardigheden voor het (dagelijks) begeleiden van mensen met een specifieke problematiek en/of ontwikkelingsachterstand; het kunnen omgaan met fysiek geweld en verbale agressie van cliënten en het controlerend en corrigerend optreden hierbij
 • een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, nodig voor het verzorgen van rapportages
 • creativiteit voor het bedenken en organiseren van activiteiten
 • een stimulerende en motiverende houding met tact en inlevingsvermogen

Wil jij je inzetten om jongeren en (jong)volwassenen te ondersteunen bij de inrichting van het dagelijks leven thuis of in een beschermde woonomgeving waar ze zich thuis voelen?

Ben jij die enthousiaste, gedreven en flexibele zorgprofessional die kennis heeft van onze specifieke multi-problem doelgroep? Sta je stevig in je schoenen en met beide benen op de grond? Kom dan live kennis met ons maken op 28 oktober!! Tijdens de speeddates zijn er enthousiaste begeleiders en managers aanwezig die je in een gesprek iets kunnen vertellen over het werken bij Cura XL.

Aanmelden speeddate

Meld je aan door een email mét CV (en foto) te sturen naar sollicitatie@curaxl.nl vermeld als onderwerp “aanmelding speeddate”. Als je past binnen onze doelgroep (zorgprofessionals of bezig met een MBO/HBO zorgopleiding) dan ontvang je van ons een uitnodiging voor een gesprek op 28 oktober op ons kantoor, Zeewinde 15 in Groningen.

Stel je vraag
De gegevens verstuurd via dit formulier worden gestuurd naar een van onze medewerkers.
Er worden geen gegevens op deze server bewaard of gedeeld met derde partijen.