Verhalen uit het veld 1

Dit keer door: Floris van Hee, trainer bij CURA XL

Eenheid in verscheidenheid

CURA XL heeft geschitterd op het Streetfit voetbal toernooi in Stadskanaal. Streetfit organiseert sociale voetbal toernooien waarbij medewerkers en cliënten van zorg-gerelateerde bedrijven en instellingen strijden om de felbegeerde Streetfit cup.

Zo ook op een warme lentedag op 29 maart 2019. Na een gezamenlijke lunch op het Werkbedrijf in Groningen zijn we met twee bussen en een auto naar Stadskanaal gereden. Met Duitse discipline werd er verzameld, gegeten, gedronken en vertrokken, waardoor wij uiteindelijk een uur te vroeg in Stadskanaal aankwamen. Na snel te hebben omgekleed begon iedereen met opwarmen. Sommigen door alvast een balletje te trappen anderen door in de zon te liggen.

De leeuwen van CURA XL warmen op.

Bij aanvang van het toernooi werd snel overlegd wie er zou starten en met welke speelopstelling we de eerste wedstrijd zouden aanvangen.

Als een warm mes door boter sneden wij door de geboden tegenstand. De ene na de andere tegenstander werd weggespeeld door de CURA XL “man und frauschaft”. Er werd geknokt als leeuwen, er is pijn verbeten en er zijn offers gebracht ten behoeve van het collectief.

Desondanks hebben wij in de finale onze meerdere moeten erkennen in de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Ondanks de tweede plek hebben de spelers zich gedragen als ware kampioenen. Cliënten, bewoners, stagiaires en medewerkers hebben als één team samengewerkt en dit mooie resultaat neergezet. De gewonnen appeltaart is gedoneerd aan de woonlocatie aan de W.A. Scholtenstraat in Groningen. De eeuwige roem hebben we meegenomen naar huis.

De technische vaardigheden van een Ronaldo en Messi