CURA XL zoekt jou!!

 Wij zijn een landelijke zorg- en dienstverlener. We bieden zorg en ondersteuning aan mensen met complexe, meervoudige problematiek. Wij hebben geen contra-indicaties en werken zoveel mogelijk zonder wachtlijsten. Onze zorg kenmerkt zich door een laagdrempelige en persoonlijke aanpak. Wil je daar meer over weten? Check onze website!

We begeleiden vooral jongeren en (jong)volwassenen binnen de disciplines Ambulant en Begeleid Wonen in de regio’s Noord (Groningen en Drenthe) en West (Amsterdam en omstreken). Ook bieden we diagnostiek en behandeling aan jeugdigen in de noordelijke regio van het land. Dit willen we in de toekomst graag verder uitbreiden.

We zijn een groeiende organisatie die zich in een rap tempo verder professionaliseert. Om onze doelstellingen waar te maken zijn we op zoek naar ambitieuze en hardwerkende collega’s.

We streven als organisatie naar een mensgerichte aanpak, waarbij we oog hebben voor de individuele kwaliteiten en wensen van medewerkers. We richten ons graag op (jonge) mensen met potentieel, die we intern opleiden en ondersteunen in hun professionele ontwikkeling. We kijken daarbij naar wat je in aanleg kan, maar ook welke kant je graag op wilt, binnen of buiten CURA XL.

We zijn in Noord-Nederland op dit moment op zoek naar meerdere

GEDRAGSWETENSCHAPPERS/BEHANDELAARS

uren  in overleg

voor verschillende afdelingen en locaties:

 • Beschermd wonen in Assen en Zuidlaren (3 locaties)
 • Ambulante hulpverlening in de provincies Groningen en Drenthe
 • Grootste en modernste jeugdlocatie van Noord-Nederland in Beerta

De functie van gedragswetenschapper is binnen CURA XL continue in ontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat er ruimte is voor eigen inbreng en zelfontplooiing, maar vraagt ook een investering, bijvoorbeeld in de relatie met de collega’s. We zoeken iemand die van nature in staat is om het initiatief te nemen, zelf voorstellen te doen, en actief en met optimisme antwoorden te zoeken. Iemand die niet overal bij de hand genomen hoeft te worden en te allen tijde een constructieve mindset hanteert. We zoeken oplossingsgerichtheid en creativiteit: niet veel is ons te gek, zolang het maar goed onderbouwd is.

Na je inwerktraject door een ervaren gedragswetenschapper ben je op inhoud enigszins solistisch aan het werk op de locaties. Wel heb je regelmatig overleg met de teamleider en kun bij complexere casuïstiek sparren met één van de andere drie gedragswetenschappers of de zorgleider. Met deze collega’s is overleg altijd mogelijk, en daarnaast zijn er gezamenlijke intervisie- en inhoudelijke bijeenkomsten. De zorgleider speelt een actieve rol in de begeleiding en coaching van de gedragswetenschappers, daar heb je geregeld contact mee.

Daarnaast zijn we bezig met de doorontwikkeling van een afdeling behandeling en diagnostiek, en zoeken we mensen die het leuk vinden om zich ook daar mee bezig te houden. Je krijgt de kans om ook te behandelen en diagnostiek uit te voeren.   

Voel je je aangesproken, maar ben je nog maar net klaar met je opleiding, of in de laatste fase daarvan? En twijfel je of je al voldoende ervaring hebt opgebouwd? Durf vooral te solliciteren! Aan het einde van de rit zijn het vaak je karakter, je ambitie en je potentie die bepalen of je goed matcht met de organisatie en de taken binnen je functie.

Wil jij je inzetten om onze medewerkers vanuit jouw expertise te coachen en ondersteunen? Zie je het zitten om bij complexe casuïstiek en crisis de inhoudelijke regie te pakken?

Ben jij die enthousiaste en gedreven gedragswetenschapper die met beide benen op de grond staat, tegen een stootje kan en een realistisch beeld heeft van onze doelgroep? Hou je van dynamiek en kun je snel schakelen? Houd je van pionieren en vind je het niet erg als je sommige antwoorden zelf moet zoeken? Kan je veel informatie in korte tijd tot je nemen en verwerken én kan je onder druk werken? Lukt het je om met humor de dagelijkse vragen te tackelen en te relativeren? Haal jij je werkplezier uit het oplossen van complexe vraagstukken en zie je het samenbrengen van verschillende, soms tegenstrijdige belangen, als een uitdaging? Lees dan snel verder want dan zoeken we jou!!

Voel jij je verantwoordelijk voor

 • Het fungeren als aanspreekpunt met betrekking tot inhoudelijke casuïstiek?
 • Het coachen van de teams op inhoud?
 • Het uitvoeren van behandeling en diagnostiek?
 • Het dragen van verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en inhoud van de verslaglegging en rapportages?
 • Het aanbrengen van verdieping binnen de teamvergaderingen, bijvoorbeeld door coaching, ondersteunen van intervisie en casuïstiek bespreken?
 • Het spelen van een rol bij intakes en plaatsingen?
 • Het meedenken over en implementeren van inhoudelijk beleid?
 • Het onderhouden van interne en externe werkcontacten: vind je het leuk om met verschillende instanties en partijen in contact te zijn, te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan en afspraken nagekomen worden?  
 • Het zoeken van samenwerking en verbinding met andere gedragswetenschappers, teamleiders, managers en locatiehoofden?

Breng jij het volgende mee?

 • een afgeronde WO opleiding zoals (ontwikkelings-)Psychologie/(ortho-)Pedagogiek, een afgeronde GZ-opleiding of Sociologie
 • een registratie bij het SKJ, in het BIG register of als kind en jeugd psycholoog bij het NIP.
 • kennis van en ervaring in werken met WMO, jeugdwet, WLZ en/of Forensische zorg is een pre.
 • een onderzoekende en outreachende houding
 • een goed ontwikkeld analytisch vermogen
 • een optimistische en constructieve mindset: je ziet zaken niet snel als een probleem, maar eerder als een uitdaging; je gelooft dat overal een oplossing voor te vinden is.
 • geduld; je weet dat Rome ook niet in een dag gebouwd werd
 • goeie sociale skills: je bent in staat om met veel verschillende types door een deur te kunnen en laat je niet afschrikken door situaties waarin een ander er even geen zin in heeft of in de emotie schiet.
 • geen “9 tot 5 mentaliteit”
 • rijbewijs B

Dan bieden wij jou

 • een dynamische werkomgeving in enthousiaste teams die graag willen ontwikkelen en met humor naar het kan werk kunnen kijken. Er is sterke informele connectie in de organisatie, er wordt aandacht besteed aan het doen van leuke dingen samen.  
 • De mogelijkheid om actief bij te dragen aan inhoudelijke ontwikkeling van de locaties.
 • in eerste instantie een tijdelijk dienstverband in de vorm van een jaarcontract. CURA XL is een organisatie die gaat voor de lange termijn, bij wederzijdse tevredenheid volgt een vast contract
 • arbeidsvoorwaarden en salaris volgens de CAO Sociaal Werk, inschaling afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring
 • opname pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW)
 • de beschikking over een individueel keuzebudget en een loopbaanbudget. Het loopbaanbudget geeft je de mogelijkheid te investeren in duurzame inzetbaarheid, het individuele keuzebudget (o.a. vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,3%) kan naar behoefte worden ingezet in de vorm van tijd of geld

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag is een vereiste.

Enthousiast geworden? Dan ontvangen we graag jouw motivatie en CV met foto via sollicitatie@curaxl.nl t.a.v. Jeannet Grootoonk, HR-adviseur o.v.v. Vacature Gedragswetenschapper.

Gedurende de sollicitatieprocedure wordt er zorgvuldig met de door jou verstrekte gegevens omgegaan (volgens de richtlijnen van de privacywetgeving AVG).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Stel je vraag
De gegevens verstuurd via dit formulier worden gestuurd naar een van onze medewerkers.
Er worden geen gegevens op deze server bewaard of gedeeld met derde partijen.