CURA XL zoekt jou!!

Wij zijn een landelijke zorg- en dienstverlener. We bieden zorg en ondersteuning aan mensen met complexe, meervoudige problematiek. We doen niet aan contra-indicaties en werken zoveel mogelijk zonder wachtlijsten. Onze zorg kenmerkt zich door een laagdrempelige en persoonlijke aanpak. Wil je daar meer over weten? Check onze website!

We begeleiden vooral jongeren en (jong)volwassenen binnen de disciplines Ambulant en Begeleid Wonen in de regio’s Noord (Groningen en Drenthe) en West (Amsterdam en omstreken). Ook bieden we diagnostiek en behandeling aan jeugdigen in de noordelijke regio van het land. Dit willen we in de toekomst graag verder uitbreiden.

We zijn een groeiende organisatie die zich in een rap tempo verder professionaliseert. Om onze doelstellingen waar te maken zijn we op zoek naar ambitieuze en hardwerkende collega’s.

We streven als organisatie naar een mensgerichte aanpak, waarbij we oog hebben voor de individuele kwaliteiten en wensen van medewerkers. We richten ons graag op mensen met potentieel, die we intern opleiden en ondersteunen in hun professionele ontwikkeling. We kijken daarbij naar wat je in aanleg kan, maar ook welke kant je graag op wilt, binnen of buiten CURA XL.

Voor onze regio West (Amsterdam e/o) zijn wij op dit moment op zoek naar een

GEDRAGSWETENSCHAPPER/(GZ-)PSYCHOLOOG

36 – 40 uren per week

De functie van gedragswetenschapper is binnen CURA XL continue in ontwikkeling. Binnen de regio West is de rol en positie van de gedragswetenschapper nog niet in werkvormen weggezet. Dit zorgt ervoor dat er ruimte is voor eigen inbreng en zelfontplooiing, maar vraagt ook een investering, bijvoorbeeld in de relatie met de collega’s. In deze regio zoeken we iemand die van nature in staat is om het initiatief te nemen, zelf voorstellen te doen, en actief en met optimisme antwoorden te zoeken. Iemand die niet overal bij de hand genomen hoeft te worden en te allen tijde een constructieve mindset hanteert. We zoeken oplossingsgerichtheid en creativiteit: niet veel is ons te gek, zolang het maar goed onderbouwd is.

Je bent in Amsterdam op de inhoud enigszins solistisch aan het werk; de andere gedragswetenschappers werken in het noorden van het land. De gedragswetenschappers en de zorgleider vormen echter een goed samenwerkend team met elkaar; intervisies en werkoverleggen worden gezamenlijk vormgegeven, en je hebt de mogelijkheid om op projectmatige basis aan inhoudelijke onderwerpen te werken met je collega’s in het noorden.

Daarnaast zijn we bezig met de doorontwikkeling van een afdeling behandeling en diagnostiek, en zoeken we mensen die het leuk vinden om zich ook daar mee bezig te houden. 

Wil jij je inzetten om onze medewerkers vanuit jouw expertise te coachen en ondersteunen? Zie je het zitten om bij complexe casuïstiek en crisis de inhoudelijke regie te pakken? Wil je een sterke positie opbouwen als gedragswetenschapper in een regio waar de mensen gewend zijn heel zelfstandig te werken?

Ben jij die enthousiaste en gedreven gedragswetenschapper die met beide benen op de grond staat, tegen een stootje kan en een realistisch beeld heeft van onze doelgroep? Hou je van dynamiek en kun je snel schakelen? Houd je van pionieren en vind je het niet erg als je sommige antwoorden zelf moet zoeken? Kan je veel informatie in korte tijd tot je nemen en verwerken én kan je onder druk werken? Lukt het je om met humor de dagelijkse vragen te tackelen en te relativeren? Haal jij je werkplezier uit het oplossen van complexe vraagstukken en zie je het samenbrengen van verschillende, soms tegenstrijdige belangen, als een uitdaging? Lees dan snel verder want dan zoeken we jou!!

Voel jij je verantwoordelijk voor

 • Het fungeren als aanspreekpunt met betrekking tot inhoudelijke casuïstiek?
 • Het ondersteunen van de teams op inhoud?
 • Het dragen van verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en inhoud van de verslaglegging en rapportages?
 • Het aanbrengen van verdieping binnen de teamvergaderingen, bijvoorbeeld door het voeren van caseloadgesprekken, ondersteunen van intervisie en casuïstiekbesprekingen?
 • Het spelen van een rol bij intakes en plaatsingen?
 • Het meedenken, -schrijven, -ontwikkelen en implementeren van inhoudelijk beleid?
 • Het onderhouden van interne en externe werkcontacten: vind je het leuk om met verschillende instanties en partijen in contact te zijn, te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan en afspraken nagekomen worden?  
 • Het zoeken van samenwerking en verbinding met andere gedragswetenschappers, teamleider(s) en de regiomanager?

Breng jij het volgende mee?

 • een afgeronde WO opleiding zoals (ontwikkelings-)Psychologie/(ortho-)Pedagogiek, of een afgeronde GZ-opleiding
 • een registratie bij het SKJ en/of in het BIG register (optioneel)
 • kennis van en enige ervaring in de WLZ (LVG en GGZ) en de Forensische Zorg.
 • een onderzoekende en outreachende houding
 • een goed ontwikkeld analytisch vermogen
 • een optimistische en constructieve mindset: je ziet zaken niet snel als een probleem, maar eerder als een uitdaging; je gelooft dat overal een oplossing voor te vinden is.
 • geduld; je weet dat Rome ook niet in een dag gebouwd werd
 • goeie sociale skills: je bent in staat om met veel verschillende types door een deur te kunnen en laat je niet afschrikken door situaties waarin een ander er even geen zin in heeft of in de emotie schiet.
 • rijbewijs B

Dan bieden wij jou

 • een dynamische werkomgeving in een jong, enthousiast intercultureel team met veel humor en dynamiek. Er is een sterke informele connectie onderling en er wordt veel aandacht besteed aan het doen van leuke dingen samen.  
 • in eerste instantie een tijdelijk dienstverband in de vorm van een jaarcontract. CURA XL is een organisatie die gaat voor de lange termijn, bij goed functioneren volgt een vast contract
 • de mogelijkheid tot hybride werken: we vinden het belangrijk dat je ook fysiek op kantoor aanwezig bent, maar daarnaast kan je een gedeelte van je werk uit huis doen.
 • arbeidsvoorwaarden en salaris volgens de CAO Sociaal Werk schaal 10 (minimaal € 3.656,- en maximaal € 5.872,-  bruto per maand bij fulltime dienstverband à 36 uur per week). Exacte inschaling afhankelijk van relevante werkervaring
 • opname pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW)
 • de beschikking over een individueel keuzebudget en een loopbaanbudget. Het loopbaanbudget geeft je de mogelijkheid te investeren in duurzame inzetbaarheid, het individuele keuzebudget (o.a. vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,3%) kan naar behoefte worden ingezet in de vorm van tijd of geld

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag is een vereiste.

Enthousiast geworden? Dan ontvangen we graag jouw motivatie en CV met foto via sollicitatie@curaxl.nl t.a.v. Houda Jiah (regiomanager) en Gerda Noorman (zorgleider), o.v.v. Vacature Gedragswetenschapper West.

Sluitingsdatum 5 mei 2024

Gedurende de sollicitatieprocedure wordt er zorgvuldig met de door jou verstrekte gegevens omgegaan (volgens de richtlijnen van de privacywetgeving AVG).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Stel je vraag
De gegevens verstuurd via dit formulier worden gestuurd naar een van onze medewerkers.
Er worden geen gegevens op deze server bewaard of gedeeld met derde partijen.