CURA XL is een landelijke zorg- en dienstverlener met een lokale aanpak. Wij bieden zorg en ondersteuning aan mensen met complexe, meervoudige problematiek. Deze kenmerkt zich vaak door een dubbele diagnose met bijvoorbeeld psychiatrische problematiek en een licht verstandelijke beperking. Ook is er meestal sprake van gedrags- en/of verslavingsproblemen. Wij hebben geen contra-indicaties en werken zoveel mogelijk zonder wachtlijsten. Onze zorg kenmerkt zich door een laagdrempelige en persoonlijke aanpak.

Wij begeleiden kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met complexe meervoudige problematiek binnen de disciplines Ambulant en Begeleid Wonen. In de regio Noord werken we op dit moment met een tiental begeleid wonen locaties (in Assen, Nooitgedacht, Veendam, Beerta en Groningen), waar gemiddeld tussen de 8 en 36 cliënten wonen.

De afgelopen jaren zijn wij sterk gegroeid en we groeien nog steeds. Om onze doelstellingen waar te maken zijn wij op zoek naar ambitieuze en hardwerkende collega’s die warm lopen voor een complexe doelgroep. Passende zorg, binnen de regio en achter de voordeur is hierbij zeer belangrijk. Dit doen we door te werken met lokaal talent zodat we optimaal gebruik kunnen maken van het natuurlijk aanwezige netwerk.

Voor het aanvullen van onze FLEXPOOL voor de woonlocaties in Groningen, Assen en Veendam zoeken wij

WOONBEGELEIDERS

per direct beschikbaar

minimale beschikbaarheid 8 uren per week

op afroep inzetbaar

ook voor slaap- en weekenddiensten

Wil jij je inzetten om (jong)volwassenen te ondersteunen bij de inrichting van het dagelijks leven om ze een fijne beschermde woonomgeving te kunnen bieden waar ze zich thuis voelen?

Ben jij die enthousiaste, gedreven en flexibele zorgprofessional die kennis heeft van onze specifieke multi-problem doelgroep? Sta je stevig in je schoenen en met beide benen op de grond? Lees dan snel verder want dan zoeken we jou!!

Voel jij je verantwoordelijk voor

 • de hulpvraag, behoefte en mogelijkheden van de cliënt en het mede vertalen daarvan in een behandelplan
 • knelpunten in de directe hulpverlening
 • het informeren van de cliënt, bijvoorbeeld over de werkwijze van de hulpverlening, regelingen en voorzieningen
 • het bevorderen van een goede leefsituatie en naleving van huisregels
 • het geven van inzicht in het eigen gedrag van de cliënt en diens leefomgeving
 • het stimuleren en motiveren van de cliënt om te participeren in groepen
 • het stimuleren en organiseren van en toezien op de uitvoering van huishoudelijke en/of (re)creatieve activiteiten
 • het verzorgen van een goede rapportage over de verrichte werkzaamheden ten behoeve van de cliënt en zijn omgeving

Breng jij het volgende mee om onze cliënten en organisatie verder te brengen?

 • minimaal MBO werk- en denkniveau 3 en een zorg gerelateerd diploma óf een zorg gerelateerde HBO propedeuse (vereiste)
 • relevante ervaring (pré) met onze doelgroep
 • basiskennis van de sociale systemen, maatschappelijke ontwikkelingen en de specifieke problematiek van de cliënt voor zover van belang voor de begeleiding en ondersteuning van onze cliënten
 • sociale vaardigheden voor het (dagelijks) begeleiden van mensen met een specifieke problematiek en/of ontwikkelingsachterstand; het kunnen omgaan met fysiek geweld en verbale agressie van cliënten en het controlerend en corrigerend optreden hierbij
 • een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, nodig voor het verzorgen van rapportages
 • creativiteit voor het bedenken en organiseren van activiteiten
 • een stimulerende en motiverende houding met tact en inlevingsvermogen

Dan bieden wij jou

 • een dynamische werkomgeving met een jong enthousiast team
 • in eerste instantie een tijdelijk dienstverband. Bij goed functioneren na een jaar een vast dienstverband. CURA XL is een organisatie die gaat voor de lange termijn
 • arbeidsvoorwaarden en salaris volgens de CAO Sociaal Werk schaal 6 (minimaal € 2.593,- en maximaal € 3.872,- bruto per maand bij fulltime dienstverband à 36 uur per week). Exacte inschaling afhankelijk van relevante werkervaring
 • opname pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW)
 • de beschikking over een individueel keuzebudget en een loopbaanbudget. Het loopbaanbudget geeft je de mogelijkheid te investeren in duurzame inzetbaarheid, het individuele keuzebudget (o.a. vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,3%) kan naar behoefte worden ingezet in de vorm van tijd of geld

Het draaien van onregelmatige diensten (incl. slaap-en weekenddiensten) hoort bij de functie. De diensten zijn wisselend.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag is een vereiste.

Enthousiast geworden? Dan ontvangen we graag jouw motivatie en CV met foto via sollicitatie@curaxl.nl  t.a.v. Rasha Salem o.v.v. Vacature Woonbegeleider flexpool.

Gedurende de sollicitatieprocedure wordt er zorgvuldig met de door jou verstrekte gegevens omgegaan (volgens de richtlijnen van de privacywetgeving AVG).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Stel je vraag
De gegevens verstuurd via dit formulier worden gestuurd naar een van onze medewerkers.
Er worden geen gegevens op deze server bewaard of gedeeld met derde partijen.