CURA is een landelijke zorg- en dienstverlener met een lokale aanpak. Wij bieden zorg en ondersteuning aan mensen met complexe, meervoudige problematiek. Deze kenmerkt zich vaak door een dubbele diagnose met bijvoorbeeld psychiatrische problematiek en een licht verstandelijke beperking. Ook is er meestal sprake van gedrags- en/of verslavingsproblemen. Wij hebben geen contra-indicaties en werken zoveel mogelijk zonder wachtlijsten. Onze zorg kenmerkt zich door een laagdrempelige en persoonlijke aanpak.

Wij begeleiden jongeren en (jong)volwassenen met complexe meervoudige problematiek binnen de disciplines Ambulant en Begeleid Wonen. In de regio Noord werken we op dit moment met een negental begeleid wonen locaties (in Assen, Nooitgedacht, Veendam en Groningen), waar gemiddeld tussen de 10 en 15 cliënten wonen.

De afgelopen jaren zijn wij sterk gegroeid en we groeien nog steeds. Om onze doelstellingen waar te maken zijn wij op zoek naar ambitieuze en hardwerkende collega’s die warm lopen voor een complexe doelgroep. Passende zorg, binnen de regio en achter de voordeur is hierbij zeer belangrijk. Dit doen we door te werken met lokaal talent zodat we optimaal gebruik kunnen maken van het natuurlijk aanwezige netwerk.

Wij zoeken nieuwe collega’s voor

Waak/slaapdienst

24 – 36 uur

Locatie Groningen

Wat zoeken wij in een waak/slaapdienst?

Voor onze locaties in Groningen zijn wij per direct op zoek naar een waak/slaapdienst met kennis van onze doelgroep. In de functie van waak/slaapdienst werk je hoofdzakelijk in de avond en ’s nachts vanuit onze locatie aan de W.A. Scholtenstraat en ben je tijdens de dienst tevens verantwoordelijk voor de locaties aan de Hereweg en de Kraneweg.

Op onze locaties in Groningen bieden wij beschermd wonen in de vorm zorg op afroep met een 24-uurs bereikbaarheid aan jongeren en jongvolwassenen met diverse hulpvragen op het gebied van wonen en alles wat hierbij komt kijken. De jongeren op deze locatie hebben allerlei verschillende achtergronden en problematieken maar hebben een gemeenschappelijk doel: op termijn zelfstandig kunnen wonen.

Heb jij affiniteit met onze doelgroep? Sta je stevig in je schoenen? En lijkt het je leuk om met gedreven collega’s in een team te werken en ondersteuning te bieden aan onze doelgroep? Lees dan snel verder. 

Wat ga je doen in deze functie? 

 • Vormt zich een beeld van de hulpvraag, behoefte en mogelijkheden van de cliënt in overleg met collega’s.
 • Bevordert een goede leefsituatie en ziet toe op de naleving van huisregels.
 • Biedt ondersteuning bij de inrichting van het dagelijks leven. Voert indien noodzakelijk ondersteunende (bijvoorbeeld huishoudelijke) werkzaamheden uit.
 • Motiveert en stimuleert cliënten.
 • Verstrekt informatie aan de cliënt, bijvoorbeeld over de werkwijze van de hulpverlening.
 • Signaleert mogelijke knelpunten betreffende de directe hulpverlening en bespreekt dit met collega’s en eventueel de leidinggevende (indien de gewenste aanpak wijziging behoeft en de verantwoordelijkheid te boven gaat).
 • Rapporteert over de verrichte werkzaamheden ten behoeve van de cliënt en zijn omgeving.

Wat verwachten we van jou?

Je hebt relevante ervaring (pré) met onze doelgroep en beschikt over minimaal een zorg gerelateerd MBO-diploma niveau 3 óf je zit in het laatste jaar van je HBO-opleiding. Je bejegent medewerkers en cliënten respectvol, hebt tact en inlevingsvermogen. Daarnaast heb je een stimulerende en motiverende houding.

Je draait hoofdzakelijk diensten in de avond en nacht: Je begint om 18:45 met een overdracht van je collega, hieruit volgen afspraken en aandachtspunten aangaande de bewoners. Tot 23:00 maak je rondes langs de verschillende panden, tussen 23:00 en 7:00 gaat de slaapdienst in en ben je bereikbaar voor noodgevallen. Om 7:30 vindt de overdracht van de dienst plaats met een collega en om 7:45 ben je vrij. Alle relevante gebeurtenissen welke tijdens je dienst hebben plaatsgevonden rapporteer je in ons systeem.

Het betreft een doorgroeifunctie, mocht je de ambitie hebben om op termijn persoonlijk begeleider te worden dan behoort dit tot de mogelijkheden!

Verder beschik je over:

 • Basiskennis van de sociale systemen voor zover van belang voor de begeleiding en ondersteuning van cliënten.
 • Sociale vaardigheden voor het (dagelijks) begeleiden van mensen met een specifieke problematiek en/of ontwikkelingsachterstand; het kunnen omgaan met fysiek geweld en verbale agressie van cliënten en het controlerend en corrigerend optreden hierbij.
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid nodig voor het verzorgen van rapportages.
 • Probleemoplossend vermogen en flexibiliteit.
 • Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag is een vereiste (binnen 4 weken na indiensttreding).

Wat mag jij van ons verwachten?

 • Een dynamische werkomgeving met een jong enthousiast team.
 • In eerste instantie een tijdelijk dienstverband. Bij goed functioneren zal de overeenkomst verlengd worden. CURA XL is een organisatie die gaat voor de lange termijn met uitzicht op een vast contract.
 • Arbeidsvoorwaarden en salaris volgens de CAO Sociaal Werk schaal 6 (minimaal € 2.348,- en maximaal € 3.361,- bruto per maand bij fulltime dienstverband à 36 uur per week). Exacte inschaling afhankelijk van relevante werkervaring.
 • Opname pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).
 • Beschikking over een individueel keuzebudget en een loopbaanbudget. Het loopbaanbudget geeft je de mogelijkheid te investeren in duurzame inzetbaarheid, het individuele keuzebudget (o.a. vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,3%) kan naar behoefte worden ingezet in de vorm van tijd of geld.

Reacties

Je kunt op deze vacature reageren door je CV + foto samen met je motivatie te mailen naar dhr. Paul Batema via sollicitatie@curaxl.nl o.v.v. Vacature Waak/slaapdienst.

Gedurende de sollicitatieprocedure wordt er zorgvuldig met de door jou verstrekte gegevens omgegaan (volgens de richtlijnen van de privacywetgeving AVG).

Stel je vraag
De gegevens verstuurd via dit formulier worden gestuurd naar een van onze medewerkers.
Er worden geen gegevens op deze server bewaard of gedeeld met derde partijen.