CURA XL is een landelijke zorg- en dienstverlener met een lokale aanpak. Wij bieden zorg en ondersteuning aan mensen met complexe, meervoudige problematiek. Deze kenmerkt zich vaak door een dubbele diagnose met bijvoorbeeld psychiatrische problematiek en een licht verstandelijke beperking. Ook is er meestal sprake van gedrags- en/of verslavingsproblemen. Wij hebben geen contra-indicaties en werken zoveel mogelijk zonder wachtlijsten. Onze zorg kenmerkt zich door een laagdrempelige en persoonlijke aanpak.
Wij begeleiden kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met complexe meervoudige problematiek binnen de disciplines Ambulant en Begeleid Wonen. In de regio Noord werken we op dit moment met een negental begeleid wonen locaties (in Assen, Nooitgedacht, Veendam, Zuidlaren, Beerta en Groningen), waar gemiddeld tussen de 8 en 36 cliënten wonen.
De afgelopen jaren zijn wij sterk gegroeid en we groeien nog steeds. Om onze doelstellingen waar te maken zijn wij op zoek naar ambitieuze en hardwerkende collega’s die warm lopen voor een complexe doelgroep. Passende zorg, binnen de regio en achter de voordeur is hierbij zeer belangrijk. Dit doen we door te werken met lokaal talent zodat we optimaal gebruik kunnen maken van het natuurlijk aanwezige netwerk.
Wij zoeken voor onze woonlocaties in de regio Drenthe een
TEAMLEIDER BESCHERMD WONEN
28 – 32 uur per week

In de huidige verdeling van de beschermd wonen locaties zul je leiding gaan geven aan meerdere locaties in de provincie Drenthe. Verdeeld over deze locaties wonen circa 30 cliënten met uiteenlopende problematiek. Op de locaties wordt de zorg verleend door onder andere groepsbegeleiders, persoonlijk begeleiders en op sommige locaties een eerstverantwoordelijke, in totaal stuur je ongeveer 15 FTE aan.
Wil jij je inzetten om jouw teamleden maximaal te faciliteren en te begeleiden in het ondersteunen van cliënten bij de inrichting van het dagelijks leven om ze een fijne beschermde woonomgeving te kunnen bieden waar ze zich thuis voelen?
Heb jij leidinggevende ervaring of capaciteiten? Wil je je ontwikkelen binnen een energieke en dynamische organisatie? Houd je van een uitdaging op zijn tijd en werk je daarin graag samen met verschillende disciplines zoals een interne gedragswetenschapper en extern betrokkenen? Dan nodigen wij je van harte uit om met ons in gesprek te gaan!
Voel jij je verantwoordelijk voor
• het begeleiden, coachen en motiveren van teamleden en het coördineren van de dagelijkse werkzaamheden
• het zorgen voor de juiste kwantitatieve en kwalitatieve bezetting binnen de teams
• het signaleren en analyseren van ontwikkelingen en knelpunten in het dagelijks proces en het doen van verbetervoorstellen hiervoor
• het fungeren als aanspreekpunt binnen de teams
• het bewaken van de uitvoering en deelnemen aan teamoverleggen
• het onderhouden van interne en externe contacten en opvolgen van afspraken tussen CURA XL en betrokken instanties zoals gemeenten, woningcorporaties en verwante instellingen

Breng jij het volgende mee om onze teams en organisatie verder te brengen?
• minimaal HBO werk- en denkniveau, met een opleiding, kennis en ervaring binnen het relevante werkveld (denk aan Social Work, Pedagogiek, SPH, MWD, Management in de Zorg)
• leidinggevende capaciteiten, sociale vaardigheden en ervaring met het aansturen van teams
• plan- en organisatievermogen voor het coördineren en realiseren van werkzaamheden binnen de teams
• proactief, ondernemend, analytisch en probleemoplossend vermogen
• een stimulerende en motiverende houding met tact en inlevingsvermogen
Dan bieden wij jou
• een verantwoordelijke functie waarin veel ruimte is voor eigen ideeën en inbreng
• in eerste instantie een tijdelijk dienstverband. Bij goed functioneren na een jaar een vast dienstverband. CURA XL is een organisatie die gaat voor de lange termijn
• de mogelijkheid om in overleg je werkdagen flexibel in te delen
• arbeidsvoorwaarden en salaris volgens de CAO Sociaal Werk schaal 10 (minimaal € 3.802,- en maximaal € 6.107,- bruto per maand bij fulltime dienstverband à 36 uur per week). Exacte inschaling afhankelijk van relevante werkervaring
• opname pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW)
• de beschikking over een individueel keuzebudget en een loopbaanbudget. Het loopbaanbudget geeft je de mogelijkheid te investeren in duurzame inzetbaarheid, het individuele keuzebudget (o.a. vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,3%) kan naar behoefte worden ingezet in de vorm van tijd of geld
Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag is een vereiste.
Enthousiast geworden? Dan ontvangen we graag jouw motivatie en CV met foto via sollicitatie@curaxl.nl t.a.v. Martijn Peers o.v.v. Vacature Teamleider Beschermd Wonen.
Sluitingstermijn: 21 juli 2024
Gedurende de sollicitatieprocedure wordt er zorgvuldig met de door jou verstrekte gegevens omgegaan (volgens de richtlijnen van de privacywetgeving AVG).
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Stel je vraag
De gegevens verstuurd via dit formulier worden gestuurd naar een van onze medewerkers.
Er worden geen gegevens op deze server bewaard of gedeeld met derde partijen.