Verhalen uit het veld 3

Dit keer door Rozemarijn v/d Berg, cliënt bij CURA XL in Regio West

Weerbaarheidstraining

CURA XL heeft de afgelopen maanden een weerbaarheidstraining georganiseerd. Deze was gericht op het versterken van het zelfvertrouwen en zelfbeeld. Een van de deelnemers was Rozemarijn v/d Berg. Zij vertelt hoe zij het ervaren heeft.

Het verhaal van Rozemarijn

Bij de eerste training gingen we elkaar eerst leren kennen. We zouden eigenlijk met een heleboel meiden zijn, maar we waren er maar met zijn drieën.
We hadden in het begin dus eerst wat over ons zelf vertelt en daarna gingen we nog even lekker boksen.

Daarna kregen we allemaal een opdracht over bliksem gedachten en supergedachten en hoe je daar mee om zou kunnen gaan en andere opdrachten zoals: iets met een jas aantrekken hoe je moet gaan staan, hoe je je moet uitstralen.

En hoe je je kan presenteren voor de klas of voor andere dingen. We hebben veel gedaan met boksen.Maar zo heb ik ook wel gezien hoe ik  mij zelf kan verdedigen als het echt nodig is met dingen.

Ik vond het een hele leuke training.

Wat ik er van geleerd heb is : als je slechte gedachtes heb probeer er een super gedachten van te maken. En probeer meer voor je zelf op te komen. Wat de situatie ook is, je bent goed zo als je bent .

WORD JE EIGEN HELD!

De training is verzorgd door Jimmy Schokker van Jimmy’s.

Jimmy’s weerbaarheid is een weerbaarheidstraining waarin bokselementen gecombineerd worden met mentale- en bewegingsactiviteiten. In een veilige omgeving wordt er spelenderwijs gewerkt aan jouw specifieke doel(en).

Jimmy’s (weerbaarheid voor kinderen) staat voor plezier, uitdaging en resultaat. 

De training is voor jongeren van 5 tot 16 jaar oud. Jimmy’s weerbaarheidstraining wordt afgestemd op de leeftijd en ontwikkeling van het kind om geleidelijk lichamelijk en mentaal sterker te worden. 

Voor meer informatie kijk op de website van Jimmy’s