Praktisch, persoonlijk en laagdrempelig, dat zijn wij! En jij?

Wij zijn op zoek naar een HR adviseur met impact!

(24-28 uur per week)

Wij bieden jou een baan met betekenis, elke dag weer! Jouw aanwezigheid leidt tot echte organisatieverbeteringen. Je helpt niet alleen de organisatie verder in haar ambities, maar ook de medewerkers en daarmee direct onze cliënten.

CURA XL, meer dan zorg!

Het bieden van zorg- en dienstverlening die voor iedereen altijd toegankelijk is! Dat is waar CURA XL voor staat en elke dag opnieuw weer nastreeft. We sluiten niemand uit en willen iedereen zo snel mogelijk helpen. Met deze missie ingedachte zijn alle processen binnen de organisatie ingericht. 

CURA XL is een specialist in het begeleiden van jongeren en (jong-)volwassenen met een complexe meervoudige problematiek, zowel bij de mensen thuis als op een locatie voor beschermd wonen. De problematiek van onze cliënten bestaat vaak uit een combinatie van een verstandelijke handicap, ernstige gedragsproblemen, psychopathologische stoornissen, zorg- en hulp mijdend gedrag en een ontoereikend sociaal netwerk. Naast ons specialisme levert CURA XL ook andere vormen van zorg- en dienstverlening. Op deze manier kan CURA XL altijd maatwerk leveren.

CURA XL is ISO/HKZ-gecertificeerd en is gecontracteerd voor Wmo, jeugdzorg, Wlz en forensische zorg door diverse gemeenten, zorgkantoren en de landelijke overheid. CURA XL levert zorg in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Holland en Flevoland.

Door de breedte van onze activiteiten heeft CURA XL een groep medewerkers met een grote diversiteit m.b.t. achtergrond, opleidingen en expertise. De uitdaging voor CURA XL is om steeds die medewerker te vinden die ons het beste in staat stelt maatwerk te leveren.

Zowel in de zorg als in haar personeelsbeleid is CURA XL een organisatie die “out of the box” denkt en op creatieve manieren elke keer een stapje extra zet.   

Het doel voor 2021/2022 op het gebied van HR is dat CURA XL een mensgerichte professionele organisatie is, door de medewerker echt als klant te behandelen met oog voor zijn/haar ontwikkeling, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk.

Wie zoeken wij? 

Wij zijn op zoek naar een ervaren HR Adviseur. Iemand die samen met ons wil bouwen aan de toekomst. Naast tactische en strategische advisering ben je ook verantwoordelijk voor de operationele taken. Je bent een doorpakker én, net als wij: praktisch, persoonlijk en laagdrempelig. Je pakt graag uitdagingen met beide handen aan! Door jouw creativiteit durf je echt op een andere manier te denken en je weet je collega’s hierin mee te krijgen.

Als HR Adviseur:

 • Zet jij de inzetbaarheid van onze medewerkers bovenaan op jouw prioriteitenlijst.
 • Zijn thema’s als werving en selectie, talentontwikkeling, binden en boeien, duurzame inzetbaarheid, verzuim en organisatieontwikkeling bij jou in goede handen.
 • Zorg jij voor heldere communicatie over onze werkwijze, organisatiedoelstellingen, HR-beleid en ieders rol hierin.
 • Ben jij sparringpartner voor directie en leidinggevenden. Jij gaat graag het gesprek aan met de mensen. Je bent nieuwsgierig en wilt weten wat er speelt binnen de verschillende regio’s van CURA XL. 
 • Neem je deel aan verschillende werkgroepen waarbij er raakvlakken zijn met HR.
 • Vanuit jouw ervaring en brede kennis van wet- en regelgeving geef je gevraagd en ongevraagd adviezen in alle lagen van de organisatie.
 • Houd je nieuwe ontwikkelingen bij op het gebied van HR en draag je er aan bij dat de organisatie mee gaat in deze ontwikkeling.
 • Ben je een sparringpartner voor de interne organisatie. Jij kan zelfstandig en op je eigen manier de creatieve leiding nemen in complexe vraagstukken.
 • Je weet mensen op een natuurlijke manier mee te krijgen in zowel het borgen van processen als veranderingen.

Onze ideale collega is:

 • Een ervaren HR Adviseur met een afgeronde HBO/WO opleiding.
 • Denkt vanuit de ontwikkeling van de medewerker, en daarin kritisch is op inhoud t.a.v. leidinggevende, directie en medewerker. In staat is te coachen, te bemiddelen en kan spiegelen.
 • Een gedreven en proactief persoon, die zowel individueel als in teamverband een echte bijdrage levert aan de ontwikkeling van de organisatie en de medewerkers. 
 • Kritisch en communicatief sterk. Je hebt lef, denkt “out of the box” en vindt het geen probleem om het voortouw te nemen of iets nieuws te proberen.
 • Iemand die met veel energie en creativiteit een antwoord vindt op de ontwikkelingen en veranderingen op de arbeidsmarkt.
 • Een diplomaat die kan denken vanuit verschillende betrokkenen in een casus en mensen samen weet te brengen in een gezamenlijke aanpak.
 • Iemand die streeft naar het zoveel mogelijk digitaliseren van processen en het leuk vindt om samen met onze ICT-afdeling onze systemen op het gebied van HR te optimaliseren.

Met wie en voor wie werk je? 

Je werkt in een klein team en bent onderdeel van het bedrijfsbureau van CURA XL. Ook ben jij als adviseur onderdeel van ons managementteam, waar jij een directe bijdrage levert aan onze organisatieontwikkeling. Je ontvangt je aansturing rechtstreeks vanuit de directie en bent voor hen een belangrijke adviseur. Binnen CURA XL staan wij met passie en vanuit ons hart klaar voor de cliënten. We willen daarom onze medewerkers een veilige werkomgeving bieden met volop ontwikkelingsmogelijkheden. En daar ligt jouw impact, samen met ons!

Ben jij al enthousiast geworden en ben je nieuwsgierig naar wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Wil jij jouw werk écht betekenis geven? Solliciteer dan bij ons als HR adviseur.

Dit krijg je van ons

 • Een zelfstandige en uitdagende functie binnen een organisatie waar je impact kunt hebben.
 • Veel ruimte en vrijheid om je werktijden zelf te bepalen. In goed overleg is veel mogelijk.
 • Inschaling binnen de cao Sociaal Werk in schaal 9 met een bruto maandsalaris tussen de € 2.884,-  en € 4.556,-  en tevens een individueel keuzebudget, loopbaanbudget, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.
 • Een jaarcontract voor 24 tot 28 uur per week met zicht op een contract voor onbepaalde tijd, wij binden graag goede mensen.
 • Een leuke en gezellige werkomgeving waarbij humor een belangrijk onderdeel is binnen de samenwerking.

Je kunt op deze vacature reageren door je CV samen met je motivatie te mailen naar hrm@curaxl.nl o.v.v. HR Adviseur.

Tijdens de sollicitatieprocedure kan gekozen worden om gebruik te maken van een aanvullende tool om te onderzoeken wat jouw impact is voor CURA XL!. Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Martijn Fluiter, directeur, op telefoonnummer 088-2872956.

De vacature sluit op 26 maart 2021. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op vrijdagochtend 2 april. Hopelijk zien we elkaar dan!

Gedurende de sollicitatieprocedure wordt er zorgvuldig met de door jou versterkte gegevens omgegaan (volgens de richtlijnen van de privacywetgeving AVG).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Stel je vraag
De gegevens verstuurd via dit formulier worden gestuurd naar een van onze medewerkers.
Er worden geen gegevens op deze server bewaard of gedeeld met derde partijen.